Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

CPH – Brug af Kunstig Intelligens – Retlige Udfordringer og Muligheder – by Kammeradvokaten

May 15, 2019 @ 9:30 am - 4:00 pm CEST

dkk4.995

Kurset giver et overblik over de juridiske rammer for udviklingen og brugen af A.I.-løsninger. Fokus er navnlig på den nye databeskyttelsesforordnings krav til sådanne løsninger.

UDBYTTE

På kurset i brugen af kunstig intelligens får du et grundlæggende overblik over mulighederne og de juridiske rammer for brug af A.I. i den offentlige og private sektor.

Du får bl.a.:

 • Indsigt i hvordan de forskellige former for A.I. fungerer
 • Overblik over A.I.-løsningers anvendelse i praksis i dag
 • Konkrete værktøjer og metoder for indbygget databeskyttelse ved udvikling og brug af kunstig intelligens (privacy by design)
 • Anbefalinger for til udarbejdelse af konsekvensanalyser (DPIA’s) for A.I.-løsninger

INDHOLD

Kunstig intelligens – eller Artificial Intelligence (”A.I.”) – anvendes allerede i dag i vidt omfang i mange forskellige sammenhænge. Teknologien står over for et gennembrud og både danske virksomheder og offentlige myndigheder investerer massivt i A.I. til brug for alt fra f.eks. ansættelse af medarbejdere, kontrol og snydbekæmpelse samt forberedelse eller afgørelse af sager.

Selvom teknologien har et enormt potentiale, møder udviklingen og brugen af A.I.-løsninger dog også retlige udfordringer. Løsningerne kræver ofte et enormt datagrundlag for at kunne fungere (big data) og vil typisk indebære behandling af personoplysninger. Navnlig skal databeskyttelse tænkes ind i løsningerne fra start i overensstemmelse med reglerne om privacy by design i den nye databeskyttelsesforordning. Offentlige myndigheder skal tillige være opmærksom på at overholde de almindelige forvaltningsretlige grundsætninger såsom hjemmelsprincippet samt forvaltningslovens sagsbehandlingsregler m.v.

Kurset giver et overblik over de juridiske rammer for udviklingen og brugen af A.I.-løsninger. Fokus er navnlig på den nye databeskyttelsesforordnings krav til sådanne løsninger.

EMNER ER BL.A.:

 • Overblik over de forskellige former for A.I. – stærk/svag A.I., data mining, deep learning, neurale netværk, prediktiv analyse til at forudsige adfærd etc.
 • Hvor anvendes A.I. i praksis i dag hos offentlige myndigheder og private virksomheder, f.eks. til tilsyn, snyd- og svigbekæmpelse, markedsføring, afgørelse eller tilrettelæggelse af sager, ansættelser samt analyseformål m.v.?
 • Hvad er mulighederne for at træffe fuldautomatiske afgørelser med brug af A.I.?
 • Privacy by design og konsekvensanalyse (DPIA): Hvilke særlige databeskyttelsesretlige udfordringer skal håndteres i en A.I.-løsning, herunder bl.a.
  • at de grundlæggende principper om formålsbegrænsning og dataminimering overholdes
  • at der ikke sker ulovlig forskelsbehandling af de registrerede (indbygget bias i beslutningsgrundlaget)
  • at de registrerede og andre kan få indsigt i beslutningsgrundlaget og ”logikken” i løsningen (transparens og systemdokumentation) – det såkaldte ”black box”-problem
 • Hvordan føres tilsyn med algoritmerne?

TILMELDING

Tilmeld dig her. Pris ekskl. moms 4.995,-

 

Details

Date:
May 15, 2019
Time:
9:30 am - 4:00 pm CEST
Cost:
dkk4.995
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://kammeradvokaten.dk/events-netvaerk-uddannelse/events/2019/05/brug-af-kunstig-intelligens-retlige-udfordringer-og-muligheder

Organiser

Kammeradvokaten / Poul Schmith
Website:
https://kammeradvokaten.dk/

Venue

Kammeradvokaten / Poul Schmith
VESTERBROGADE 4A
Copenhagen, 1620 Denmark
+ Google Map
Website:
https://kammeradvokaten.dk/