Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

OSL – Oslo Legal Tech Meetup # 8: Nærmer advokatbransjen seg sitt “Kodak-øyeblikk”?

January 23, 2019 @ 5:00 pm - 7:00 pm GMT

Free

Mange tunge, etablerte bransjer, som film, musikk og taxi og hotellbransjen har forandret seg drastisk de senere år, med eksterne aktører som kom inn og flyttet på tyngdepunktet. Er dette nå i ferd med å skje med advokatbransjen?

Hvorfor er det slik at all forskning tilsier at selskaper bør skape frittstående enheter som eksperimenterer med nye forretningsmodeller, men at svært få tør å ta tak i dette? Hvorfor er det 20 år siden Schibsted skapte Finn – da de først fant modellen for innovasjon, hvorfor fortsatte de ikke?

Etablerte foretak sitter på erfaring, tilgang på kunder samt en etablert merkevare som skaper trygghet – alt sammen parameter som skulle tilsi at de har en god forutsetning for å kunne innovere, og disruptere sin egen bransje. Hva stopper dem?

Vil de ikke? Får de det ikke til? Er det strukturelle, organisatoriske, kulturelle eller psykologiske årsaker? Eller en kombinasjon av disse?

Dette vil vi utforske i en paneldebatt på neste Oslo Legal Tech Meetup.

Vår første paneldeltager har erfaring fra både jus og fra å utfordre etablerte bransjer med nye forretningmodeller, og det med stor suksess. Du kjenner kanskje Cutters, Dr. Drop-In og Verd? Karl-Axel Bauer er utdannet jurist fra UiO og var blant E24s «Ledertalentene 2014» og Kapitals «40 under 40» i 2018. Etter 9 år i McKinsey kjøpte han i 2016 restaurant Lorry i Oslo sammen med sin bror. På Lorry startet han sammen med 5 andre Askeladden & Co, som blant annet har startet selskaper som Cutters, Dr.Dropin, Verd og Squeeze. Han har i samme periode vært med på å starte den internasjonale klimaplattformen Chooose, som i 2018 ble kåret til en av topp 10 nye teknologiselskaper av Richard Branson.

I innovasjonens kjerne sitter mennesket, fordi innovasjon krever at mennesket må endre rutiner for å ta i bruk nye muligheter. Men hvorfor er det så vanskelig for mennesker å endre seg? Er det spesielt vanskelig for advokater som «alltid har gjort det sånn»? Dette trenger vi en psykolog til å svare på – derfor er vår andre debattdeltaker psykolog Cathrine Moestue. Hun har fordypet seg adferds-prinsipper og påvirkning. Hun har holdt kurs for over 1000 ledere i beslutningspsykologi og deltatt i flere interne lederprogram i advokatbransjen. Noen kjenner henne kanskje igjen fra Juristkongressen 2016 hvor hun holdt foredrag om lederes ”moralske kompass” og hvordan disse kan vippes av pinnen. Hva er det med situasjoner som gjør at vi sier ”ja” til muligheter og hva gjør at vi sier ”nei”? Cathrine vil gjøre oss mer bevisste på de psykologiske mekanismene som fungerer under overflaten i sosiale situasjoner og som kan hemme og fremme innovasjon.

Vi trenger selvfølgelig også en advokat! Thomas Reppe Wetting er advokat, partner og styreleder i Advokatfirmaet Selmer AS. Han er kjent for å ha god kommersiell forståelse og være løsningsorientert, og brukes også som sparringspartner i spørsmål som gjelder strategi- og forretningsutvikling og restrukturering. Som styreleder i Selmer må han ta stilling til hvor bransjen er på vei og hvordan de kan utnytte mulighetene teknologien gir. Hva tenker han rundt spørsmålet om advokatbransjen nærmer seg sitt Kodak-øyeblikk?

Den siste deltakeren til panelet er Anne Dingstad Vabø. Hun har brukt mye av sin spennende yrkeskarrière til å utvikle og implementere nye forretningsstrategier i ulike lederstillinger i Telenor, både i Norge og internasjonalt. Før Telenor kom hun fra «Russisk-kurset» i Forsvaret, via Afghanistan til Sjefskurset på Forsvarets Høgskole, og var topp 3 blant E24s «Ledertalentene» i 2014 og på Kapitals liste «40 under 40» i 2018. Advokatbransjen og legaltech kjenner hun til gjennom sitt styreverv i Lawbotics. Hvordan ser hun på advokatbransjens evne til omstilling og utforsking av nye forretningsstrategier?

Vi er veldig fornøyde med å ha med Karl-Axel, Anne, Thomas og Cathrine som paneldeltakerne i debatten som blir moderert av Ingunn Solheim.
Debatten arrangeres av Lawbotics i samarbeid med Quesnay.
Velkommen til debatt!

Details

Date:
January 23, 2019
Time:
5:00 pm - 7:00 pm GMT
Cost:
Free
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
https://www.meetup.com/Oslo-Legal-Tech/events/256440966/

Organiser

Oslo Legal Tech Meetup
View Organiser Website

Venue

Gyldendalhuset
Sehesteds gate 4
Oslo, 0164 Norway
+ Google Map